Bozkurt Ortaokulu

MERKEZ MAH. ENVER PAŞA 2. SK. NO 2 BOZKURT / KASTAMONU
Vizyon
Fiziki alt yapısı, bütün çalışanları, öğrencileri ve diğer paydaşları ile pırıl pırıl, eğitim öğretim kalitesi bakımından ilimizin önde gelen okullarından birisi olabilmek.
Misyon
Öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önüne alarak, onları yetenekleri doğrultusunda yönlendirebilmek ve yetiştirebilmek. Ne istediğini bilen, kendi ayakları üzerinde durabilen özgür bireyleri topluma kazandırabilmek. Daha temiz, daha güzel bir çevreyi meydana getirebilmek için çevreye model olabilmek.
Başarılar
Tübitak Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında Türkiye Birincilikleri, Masa Tenisi, Atletizm, Bocce, Judo ve Voleybol dallarında Kastamonu İl Birincilikleri, Lise Tercihlerinde ( LGS ) Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Meslek Lisesi Kazandırma Oranları, AB Erasmus+ Okul Eğitimi Projeleri, Tübitak 4006 Bilim Fuarları
Öğretim Şekli :Öğlenci
Ders Başlangıç: 13.30 Ders Bitiş : 18.00
Ulaşım
İlçemizin Kastamonu´ya olan uzaklığı 98 km´dir. Bozkurt- Kastamonu karayolu 1993 yılında asfaltlanmıştır. İlçenin İstanbul´a olan uzaklığı 588 km, Ankara ya olan uzaklığı ise 311 km´dir. Bozkurt şehir merkezinin en uzak iki noktası arasındaki mesafe yürüyerek 20 dakika kadardır. Şehir merkezine her saat başı dolmuş bulunmakla birlikte yaklaşık 90 dakika sürmektedir.
Okulumuz taşımalı eğitim kapsamındadır.
Yerleşim Yeri
Bozkurt,Batı Karadeniz Bölgesinde idari yönden Kastamonu iline bağlı bir ilçe merkezidir.İlçe kıyıdaki Abana ilçesinin 2 km güneyinde, Abana-Kastamonu Karayolu üzerindedir. Ezine Çayının doğu ve batısındaki düzlük ile yamaçlara kurulmuştur.
Okulumuz Bozkurt ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
İlkokul 4. Sınıfı bitiren öğrenciler için bir kontenjan problemimiz bulunmamaktadır. İstemeleri halinde eğitimlerine okulumuzda devam edebilmektedirler.
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında Türkiye Birincilikleri, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları
Proje Çalışmaları
İlçe ve İl Yarışmaları Z-Kütüphane Kariyer ve Mezun Günleri Enerji Çocuk Sağlıklı Gençlerle Geleceğe El Ele İş Sağlığı ve Güvenliği Trafikte Eğitimli Çocuklar, Güvenli Yolculuklar
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi (Belçika ve Macaristan)
Diğer Hususlar
Okulumuz 11 Ağustos 20221 tarihinde meydana gelen sel felaketinde hasar görmüş ve yıkılmıştır. Yeni okulumuz tamamlanana kadar Fatih İlkokulu binasını kullanmaktayız.