Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, sekiz derslikli bir temel eğitim okulu olarak planlanmış, binanın yapısı 1981 yılında tamamlanmıştır. İlçenin o tarihlerdeki ihtiyaçlarına göre 1981-1982 öğretim yılında bünyesinde ortaokul da bulunan lise olarak eğitim öğretim hizmetine başlamıştır. 1982-1983 öğretim yılında da lise olarak hizmet veren bina, 1983-1984 öğretim yılından itibaren ilköğretim okuluna dönüştürülmüş ve adı Bozkurt İlköğretim Okulu olmuştur. O tarihe kadar ilköğretim kurumu olarak ilçe merkezinde Atatürk İlkokulu hizmet vermiştir. 1983-1984 öğretim yılından itibaren Atatürk İlkokulu kaldırılmış, kayıtları Bozkurt İlköğretim Okulu'na devredilmiştir. 2012-2013 öğretim yılına kadar birden sekizinci sınıfa kadar öğrencilerin eğitim gördüğü okulumuz, bu öğretim yılından itibaren. 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte ortaokula dönüştürülmüştür. Okulumuz taşıma merkezi  olup halen değişik güzergâhlardan 10 adet servisle toplam 29 öğrencitaşınmaktadır.

Okulumuz iki binadan oluşmaktadır. Ana bina üç katlı olup, zemin katta idare odaları, öğretmenler odası, özel eğitim sınıfları, rehberlik odası ve kalorifer dairesi bölümleri bulunmaktadır. Birinci ve ikinci katlarda ise derslikler, arşiv, destek eğitim sınıfı ve bilgisayar laboratuarı yer almaktadır. Bir kat üzerine inşa edilen ek binada ise çok amaçlı salon, zeka oyunları sınıfı, kütüphane, teknoloji tasarım - görsel sanatlar atölyesi ve yemekhane gibi bölümler bulunmaktadır.

Okulumuz bünyesinde 2 tane 5. Sınıf, 2 tane 6. Sınıf, 3 tane 7. Sınıf, 3 tane 8. Sınıf ve 2 tane Özel Eğitim Sınıfı olmak üzere toplam 12 şube eğitim öğretime devam etmektedir. Sekiz derslik olarak yapılan okulumuzda, çeşitli bölümler dersliğe dönüştürülerek şu anda 16 derslik ve 2  laboratuarkullanılmaktadır.

11 Ağustos 2021 tarihinde ilçemizde meydana gelen sel felaketinde okul binamız hasar almıştır. Yapılan incelemeler sonucunda okulumuzun yıkılıp yenisinin yapılmasına karar verilmiştir. Yeni binamız tamamlanana kadar Fatih İlkokulu binasını kullanmaktayız.

Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 23.01.2022 17:45 - Görüntülenme: 1350